De pups van Pixi & Sjaak.

Geboren: 11 mei 2024

Daaag laatste pups van Pixi!

Jullie waren een heel leuk nestje en ik wens jullie alle geluk en liefde toe bij jullie nieuwe baasjes.

Daaaaaaag moppies, braaf zijn. Mamma Pixi gaat nu lekker met pensioen. Janis en hopelijk straks Mia mogen het over  nemen. (de baasjes van Oscar wilde niet op de foto.)

 

Knuffelen bij het Thomashuis

Waar mensen met een verstandelijke beperking wonen. Zoals altijd vonden de pups het weer fantastisch en de bewoners ook. Wat hebben ze weer genoten van elkaar.

7 weekjes

Wat was het warm de afgelopen week. Daarom hebben we lekker met water gespetterd, tenminste sommige van ons. Inmiddels eten we 75 gram puppy brokjes per dag maar dat smaakt naar veel meer want we vinden het erg lekker. Hebben jullie al gezien wat voor grote oren we hebben, hahahaha .  Komt goed, hoort er bij. Onze nieuwe baasjes waren heel leuk, die hebben we gezien bij het kraamfeest. De dierenarts hebben we ook ontmoet en keek ons na. De afgelopen week was er een mevrouw die allemaal testjes met ons deed, was wel apart. Ook kwam onze papa ons een bezoekje brengen, leuke kerel was dat. En ......... we weten nu bij wie we gaan wonen en hoe we gaan heten.

We stellen ons nogmaals voor met onze nieuwe namen:

Blauw - Moby

Rood - Mia

Roze - Jonne

Groen - Lex

Paars - Oscar

Oranje - Teddy

Leuk he   !!!!!

Nog een week met nieuwe avonturen zien we tegemoet. Zin in !!!

 

6 weekjes

Daar zijn we weer! Wat een baby facejes de vorige week, weer wat meer hond deze week. Buiten in de speeltuin vinden we het echt fantastisch leuk. We lopen nu zelf van binnen naar buiten naar de speeltuin en terug, soms met wat omzwervingen. We hebben al buiten in de tuin rond gelopen, daar is ook een boel te beleven. Ook hebben we binnen al los gelopen en de zaak ontdekt, zoals lades, de ijskast, kastjes, de televisie etc. De puppybrokjes smaken ook naar meer, 2 van ons hebben nog geen tandjes dus de brokjes krijgen we nog steeds geweld. We zijn weer ontwormt maar daar merken we niets van want het pilletjes gaat er net zo snel in als de brokjes. Morgen komen onze nieuwe baasjes weer, hiephoi! We kijken ernaar uit.

5 weekjes

Wat gaat het snel, alweer 5 weekjes oud.

We smikkelen  met z'n zessen al gewelde puppybrokjes uit de trog. Groeien hard want we zijn rond de 2 kg zwaar. Ons wereldje wordt langzaam steeds groter. Zo zijn we 2 dagen geleden voor het eerst buiten in de speeltuin geweest. Gaaaaaaf! Het was even wennen maar we vinden het buiten geweldig leuk.

Er zijn al heel wat puppy knuffelaars gepasseerd. We wennen aan verschillende geluiden zoals onweer, verkeer, vuurwerk en hebben al tv gekeken. Als jullie goed naar onze oogjes kijken dan zie je dat de haartjes voor onze ogen groeien. Dat moet al bijgeknipt worden. Verder hebben we veel plezier samen!

4 weekjes

Wat erg leuk was de afgelopen dagen is dat we onze nieuwe baasjes hebben ontmoet. Dat was spannend! Ook zijn we net verhuisd naar een groter onderkomen waar we meer plaats hebben om te ravotten met elkaar.

We hebben al 1 keer gewelde puppybrokjes geproefd, smaakt naar meer.

We zijn echt heel leuk, al zeggen we het zelf.

3 weekjes

Wij zien en horen inmiddels allemaal. Dus ook elkaar. De eerste kwispeltjes zijn gesignaleerd. We reageren nog wat klumzie op elkaar, wat betekent dat we met elkaar beginnen te spelen.(zie video) Echt mega schattig. We beginnen echte hondjes te worden. We groeien goed en kunnen al flink ons strotje open trekken waar dan een soort van blafje uit komt.

We zijn echt heel erg leuk!

2 weekjes

Van ons allemaal is het geboorte gewicht verdubbeld. Onze oogjes gaan open en de eerste stapjes worden gezet, we waggelen erop los. Wat hebben we allemaal een mooi zwart neusje. Ook worden we vandaag voor de eerste keer ontwormt (wat we natuurlijk niet leuk vinden) en krijgen we onze nieuwe kleuren bandjes om. Mama gaat steeds vaker van ons weg zodat wij lekker kunnen slapen. Verder maken we de schattigste geluidjes in onze slaap.

1 weekje

Slapen, groeien en drinken bij mama.

Dat is ons leventje momenteel.

Groeien doen we heel hard.

Nog een dag of 2 en dan is ons geboorte gewicht verdubbeld.

Mag ik even voorstellen, de kleine knappertjes van Pixi & Sjaak.

Op volgorde van geboorte met hun geboortegewicht:

Blauw: reutje,

Rood: teefje,

Roze: reutje,

Groen: reutje,

Paars: reutje,

Oranje: reutje.

De volgorde zal altijd hetzelfde zijn!

 

De pups van Pixi & Sjaak zijn geboren!!!  Op 11 mei tussen 17.30 uur en 23.45 zijn ze ter wereld gekomen. 2 teefjes en 4 reutjes. Dit wordt een medium maatje.

Reutje Blauw: 390 gram,

teefje Rood: 370 gram,

reutje Roze: 380,

reutje Groen: 320,

reutje Paars: 340,

reutje Oranje 345.

Pixi heeft het geweldig gedaan en is een lief moedertje voor haar kinders. 

Dit is Pixi's laatste nestje en mag ze van haar pensioen gaan genieten.

Röntgen foto van Pixi

Hoeveel pups tellen jullie?

Pixi is drachtig!!!

Pixi wordt voor het laatst moeder en mag dan met pensioen. Sjaak wordt voor het eerst papa, keileuk! 

We verwachten de pups rond 13 mei. Het worden allemaal blonde pups met hopelijk witte markeringen. (van Sjaak) We wachten het weer vol spanning af!!!

Sjaak & Pixi  hebben een date gehad!!!

Het was liefde op het eerste gezicht! Sjaak deed alle moeite om Pixi het hof te maken, zo schattig. Rond 12 april weten we of ze papa & mama worden. Sjaak wordt hopelijk voor het eerst papa. Dit wordt Pixi's laatste nestje en dan mag ze met pensioen.


Wat leuke Kiekjes