Pixi is drachtig!!!

Pixi wordt voor het laatst moeder en mag dan met pensioen. Sjaak wordt voor het eerst papa, keileuk! 

We verwachten de pups rond 13 mei. Het worden allemaal blonde pups met hopelijk witte markeringen. (van Sjaak) We wachten het weer vol spanning af!!!

Sjaak & Pixi  hebben een date gehad!!!

Het was liefde op het eerste gezicht! Sjaak deed alle moeite om Pixi het hof te maken, zo schattig. Rond 12 april weten we of ze papa & mama worden. Sjaak wordt hopelijk voor het eerst papa. Dit wordt Pixi's laatste nestje en dan mag ze met pensioen.

De pups van Janis & Maximus. Geboren op 4 maart!

6 weekjes

Alweer 6 weekjes, wat vliegt de tijd en wat groeien we goed.

We zitten allemaal tussen de 2kg/2,5kg. Straks komt de dierenarts kijken of we ook allemaal fit zijn.

Gisteren hebben we onze nieuwe baasjes gezien en buiten met hun gespeeld in de tuin. Daar was heel wat te beleven. Net nog even uitgewaaid in de tuin. We eten inmiddels allemaal onze puppybrokjes. Die zijn heel lekker want binnen een paar seconden zijn ze allemaal op, Echte schrokkers zijn we, eten is ons grootste hobby.

5 weekjes

Sinds een paar dagen zijn we naar buiten naar onze grote speeltuin. De eerste dag was erg spannend want toen waaide het best hard. Dat vonden we niet zo geweldig maar sinds het zonnetje schijnt.........Joepie!!!! Mama is er ook steeds bij, af en toe gaat ze een tijdje weg maar we vinden het nu zo leuk dat we dat niet erg vinden. Nu hopen dat het niet meer zo veel gaat regenen en we lekker naar buiten kunnen. Trouwens kijk even heel goed hoe onze haartjes al voor onze oogjes groeien, dat moet al bijgeknipt worden. We hebben inmiddels allemaal onze hoektandjes.

4 weekjes

We groeien als kool en doen het goed. Spelen en knokken met elkaar dat het een lust is om te zien. De afgelopen dagen hebben we onze nieuwe baasjes al gezien. Wat waren ze leuk!  We eten gewelde brokjes uit de trog. Het is nog even zoeken hoe we dat moeten aanpakken. Vanmorgen zijn we verhuisd naar ons groter verblijf. 

3 weekjes

Wat zijn we schattig he ! De streken beginnen te komen, dat is ook al op het filmpje te zien. We moeten nog een beetje aan de verschillende mensen wennen die ons oppakken. We reageren al op elkaar en beginnen met elkaar te knokken. De zindelijkheidstrainer ligt in de kist, dat gaan we oefenen. We horen nu ook dus we gaan aan geluiden wennen. De socialisatie krijgt nu vorm. De warmtelamp is uit, alleen in de nacht als het koud word, is die aan. Komend weekend komen onze nieuwe baasjes al kijken, SPANNEND........

 

2 weekjes

Wat een verschil met onze snoetjes van de vorige week. Ineens beginnen we te lijken op een labradoodle. Ons geboortegewicht is inmiddels verdubbeld. Onze oogjes zijn bij enkele al helemaal open en we hebben bijna een kiloknaller. De eerst stapjes worden ook gezet. Natuurlijk slapen we nog heel veel en hangen we veel aan de melkbar bij mam. We maken het goed!

 

1 weekje

We slapen en eten vooral. Elke dag worden we gewogen, daar beginnen we aan te wennen. We komen zo'n 40 gram per dag aan, soms wat meer soms wat minder. We groeien dus goed. Langzaam begint er pigment te komen op onze neusjes en lipjes.

Mag ik even voorstellen!

V.l.n.r:  puppy Blauw, Groen, Rood, Paars, Zwart, Roze en Grijs.

Op volgorde van geboorte en altijd in deze volgorde.

Rood en Roze zijn de teefjes.

Zijn ze niet prachtig!

In het begin vinden ze het echt niet leuk om opgepakt te worden. Vandaag is het begin van de socialisatie begonnen.

Op 4 maart, s' morgens tussen 7.00 uur en 12.00 uur  zijn de pups van Janis & Maximus geboren. Het zijn 5 reutjes en 2 teefjes geworden. Het was weer heel spannend en het duurde lang voordat de eerste zich melde. Er zaten dan ook een paar flinkerds bij, vooral de dames springen eruit.

Het zijn allemaal blonde, medium pups geworden. 

Ik zal ze even voorstellen en hun geboortegewicht erbij vermelden:

pup Blauw: reu, 370 gram,

pup Groen: reu, 275 gram,

pup Rood: teef, 400 gram,

pup Paars: reu, 390 gram,

pup Zwart: reu, 350 gram,

pup Roze: teef, 395 gram en 

pup Grijs: reu, 350 gram.

 

Janis is Drachtig!!!

Vandaag met Janis een röntgen foto laten maken zodat ik ongeveer weet hoeveel pups ik kan verwachten. de dierenarts telde 8 pups. Het wordt weer spannend. Nu duimen dat alles goed gaat en ze gezond zijn

Hoera, Janis en Maximus worden ouders. De dierenarts telde 8 kleine pupkindertjes. Het worden medium doodletjes in de kleur blond met hopelijk white markings, dat is natuurlijk even afwachten. Rond 5 maart worden ze geboren. Het wordt weer heel spannend. We wachten nog even op de echobeelden van de dierenarts. Als ik ze heb voeg ik ze toe.

 

Omdat er meer pups komen dan verwacht zijn er nog enkele plekjes vrij!!!!

Janis & Maximus (Annahoeve) hebben een date gehad!!!

Het wordt weer heel spannend of deze 2 knapperds mama & papa mogen worden.

Rond 2 februari gaan we een echo maken met Janis en weten we of ze wel of niet drachtig is.

Er zijn nog pups beschikbaar!!!


Wat leuke Kiekjes